Top Adrian Raj News
Noozly, Social News since 2009
Login Set up email alerts for "Adrian Raj"
Top Searches
Movies
Sports
Video Games
Bands
Search

Top Adrian Raj News


AdrianRaj.com could be available! Click to Check

Historical
Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
GARAGE SALE!!! 70 Lakota Dr. Adrian directly across from Frontier Village. This Friday 4 - 8 pm. Saturday 9am - 12pm. Hannah definitely did some major closet cleaning. Tons of name brand clothing in excellent condition. (American Eagle, Hollister, Lucky Brand, Abercrombie, Aeropostale, Rue 21, Nike. Junior sizes 00-5 and xs - M. Perfect sizes for preteen. Clothes for ALL seasons, dresses for school dances, shoes, purses, movies, books. Also, high chairs, queen comforter set can be seen on my timeline price reduced to $30. SPREAD THE WORD UNLESS YOU WANT IT ALL TO YOURSELF LOL.

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
FRIDAY, AUGUST 31st MAIN EVENT PROMOTIONS presents WORLD CLASS WRESTLING at the Russell County Fairgrounds Castlewood, VA. Bell-time 7 pm. No extra charge to see the wrestling once you enter the fair!! Main Event over top rope Battle Royal, Plus in action: World Champion Iron Cross, Southern Champion Doctor of Destruction, Cruiserweight Champion Skylar Cruise, Hebrew Hammer, Gavin Daring, Chris Milenko, Eddie Bruiser, Chris Rose, Killer Klowns, Charlie D, Adrian Lee, Nate Diamond and more Warriors to be added soon!!

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
ce bine ne vedem de la distanta...Prim ministru plagiator, conducator de doctorat la parnaie...misto de tot...
"Plagiarism charges have forced several European politicians to quit, including Hungary's president, a German defense minister tipped as a possible successor to Chancellor Angela Merkel, and one of Ponta's nominations as education minister.
The supervisor of Ponta's doctorate, former Prime Minister Adrian Nastase, started serving a two-year jail sentence this week on a corruption charge." BUCHAREST (Reuters) - Romanian Prime Minister Victor Ponta plagiarized much of his doctoral thesis, a panel of Bucharest University academics said on Friday, raising tensions before a referendum on impeaching

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Don't forget kika's and Adrian's B-day party at Candido's mom's house today at 3:30 pm

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Parlamentul României
Senat

REVISTA PRESEI

2 IULIE 2013

►►Senat

RTV.net - Blaga: Dorim să explicăm Comisiei de la Veneţia poziţia PDL cu privire la revizuirea Constituţiei

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a afirmat luni că doreşte să aibă o discuţie cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia în care să exprime punctul de vedere al PDL cu privire la actualul proiect de revizuire a Constituţiei.
"Am solicitat o întâlnire cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, din datele pe care le avem aceştia doresc să discute cu reprezentanţii partidelor din Comisia care s-a ocupat de revizuirea Constituţiei. Noi, ca principal partid de opoziţie, dorim să avem o discuţie cu ei, să le explicăm poziţia noastră", a declarat Blaga, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, PDL va aduce în discuţie, printre altele, la întâlnirea cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia faptul că actuala putere nu doreşte să ia în considerare referendumul validat în 2009, prin care majoritatea populaţiei din România s-a pronunţat pentru Parlament unicameral şi 300 de parlamentari.
"Nicio decizie a Parlamentului nu mai ajunge în faţa Curţii Constituţionale pentru că Parlamentul, dacă se pronunţă, este clar lucru bine definit. Apoi, fiecare cetăţean român va fi chemat de către Parlament. A trecut pe roşu, o să-l cheme comisia parlamentară de resort să-l întrebe de ce a trecut pe roşu, sau lucruri de genul ăsta. Toate acestea trebuie să le discutăm cu Comisia de la Veneţia, de altfel, am şi trimis astăzi (n.r.- luni) scrisoarea către comisie, iar la BPN grupul de iniţiativă pe care l-am desemnat pentru a creiona un calendar de acţiuni pentru informarea cetăţenilor o să ne prezinte calendarul", a mai spus Blaga.

B1tv - Mircea Geoană: Sperăm ca în decembrie să avem primele vești cu privire la aderarea României la Schengen

În urma unei întâlniri pe care a avut-o la Parlament cu ambasadorii statelor care fac parte din spațiul Schengen, Mircea Geoană de declarat că speră că până în luna decembrie, România să primească vești cu privire la aderare.
Totodată, social-democratul a afirmat că această discuție a permis discutarea problemelor pe acest subiect într-o manieră directă.
”O discuție foarte robustă și cred, care a permis și celor care susțin aderarea României și a Bulgariei la Schengen, și celor care au încă rezerve cu privire la acest obiectiv să le pună pe masă și să le trateze într-o manieră foarte directă. Impactul deciziei Parlamentului României de a forma această comisie este pozitiv în mediile diplomatice și politice din Europa. Arată că România are un interes care depășește granițele între partidele politice. Este un obiectiv național și sperăm ca în luna decembrie să putem să avem primele vești pozitive cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen”, a declarat Mircea Geoană.

Adevarul - Greblă: „Vom face un proiect de Statut coerent, care să fie agreat şi de organismele europene“

Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a declarat luni că proiectul privind statutul parlamentarilor va rămâne pe procedura veche, conform actualei forme a statutului. În plus, vicepreşedintele Comisiei Juridice din Senat, Toni Greblă, a precizat că, anul viitor, se va elabora un nou proiect coerent de Statut care să fie pe placul organismelor europene.
„Vorbim de două texte ce urmau să fie nou introduse, deci nu erau în textul trecut. Eliminându-le, noi nu rămânem decât pe o procedură veche, cea consacrată de multă vreme şi pe care o cunoaşteţi“, a spus Ciucă. Preşedintele Comisiei Juridice a ţinut să lămurească că decizia CCR a fost respectată, astfel că nimeni nu mai poate contesta întrucăt statutul aleşilor rămâne pe procedura actuală. „Oricine poate contesta orice, numai că decizia CC este foarte clară. Articolul 24 indice 1 şi 2 sunt neconstituţionale. Comisiile reunite, pe baza deciziei CC, au eliminat acele texte care sunt neconstituţionale. Indiferent cine şi ce acţiune va mai întreprinde în acest sens, cred că nu are sorţi de izbândă pentru că decizia CC a fost respectată“, a mai adăugat Ciucă. Pe de altă parte, vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă, a declarat luni că după revizuirea Constituţiei, se va elabora un proiect coerent de Statut al parlamentarilor, care să fie acceptat şi de organismele europene. „Au fost eliminate din proiectul noului Statut al parlamentarilor cele două articole care au fost declarate neconstituţionale de către CC. Am decis să le eliminăm în integralitate şi în acelaşi timp să începem dezbaterile în aşa fel încât după ce va fi fost adoptată Constituţia revizuită să putem să adoptăm şi un nou Regulament la parlamentarilor în conformitate cu noile prevederi din Constituţia intrată în vigoare şi în raport cu prevederile din Regulamentul Parlamentului European. Vom face atunci un proiect de Statut coerent, care să fie agreat şi de organismele europene“, a spus Greblă. Comisiile Juridice din Camera Deputaţilor şi din Senat şi Comisia specială pentru Statutul parlamentarilor, reunite, luni, în şedinţă comună, au eliminat din textul Statutului parlamentarilor cele două articole declarate neconstituţionale de către CC. Comisiile Juridice din Camera Deputaţilor şi din Senat şi Comisia specială pentru Statutul parlamentarilor au eliminat luni din Statutul parlamentarilor cele două articole declarate neconstituţionale de către Curtea Constituţională (CCR). Raportul întocmit de cele trei Comisii va fi supus adoptării plenului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care se va reuni în sesiune extraordinară, luni, începând cu ora 15.00.

RTV.net - Tudor Chiuariu: Blaga lansează mesaje inutile despre întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia

Senatorul PNL Tudor Chiuariu susţine că liderul PDL Vasile Blaga dă dovadă de "demagogie", lansând "mesaje inutile" despre întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia.
"Domnul Blaga continuă să îşi exercite funcţia de lider al opoziţiei cu superficialitate, lansând mesaje demagogice despre întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia. Tocmai ca urmare a invitaţiei, transmisă în 21 iunie, de către Comisia pentru revizuirea Constituţiei, PDL va avea joi, 4 iulie, o întrevedere cu delegaţia Comisiei de la Veneţia. În consecinţă, cererea PDL către Comisia de la Veneţia nu are sens, întâlnirea este deja programată. Aşadar, domnul Blaga dovedeşte din nou că nu ştie ce se întâmplă în jurul domniei sale", a declarat Tudor Chiuariu.
Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a afirmat, luni, că doreşte să aibă o discuţie cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia în care să exprime punctul de vedere al PDL cu privire la actualul proiect de revizuire a Constituţiei. Reprezentanţii PDL vor semnala, la întâlnirea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, care ar urma să aibă loc săptămâna aceasta, "gravele derapaje de la normele democratice impuse în proiectul de revizuire a Constituţiei", pentru stabilirea unei întrevederi liderul partidului, Vasile Blaga, adresând o scrisoare preşedintelui acestui for, Gianni Buquicchio.

RTV.net - Geoană: Ar fi mai prudent să se organizeze referendumul constituţional când pragul este de 30%

Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, luni, că, din punct de vedere politic şi practic ar fi mai prudent să se organizeze un referendum constituţional atunci când pragul de validare va fi de 30 la sută.
"Cred că politic şi practic ar fi mai prudent să avem un referendum atunci când pragul va fi de 30 la sută, pentru că şi la un prag de 30 la sută ar trebui să vină 5,5 milioane de români să voteze referendumul. Chiar şi aşa nu este o cifră uşor de atins", a afirmat el.
El a făcut aceste declaraţii, întrebat dacă personal optează pentru un referendum cu prag de validare de 50 la sută organizat înainte de expirarea termenului de un an stabilit de Curtea Constituţională sau unul cu prag de 30 la sută după acest termen.
Parlamentarul a subliniat că participarea a nouă milioane de români la vot pentru modificarea Constituţiei este "un obiectiv extrem de greu de atins, dacă nu imposibil".
"De aceea, evident, conducerea USL va trebui să ia o decizie după anunţul acestui an sabatic pe care Curtea Constituţională ni l-a introdus în dezbaterea cu privire la referendum. Ţineţi minte că la alegerile parlamentare din decembrie anul trecut pentru USL au votat 4,3 milioane de români. Deci, pe lângă votanţii USL, dacă ar veni toţi la vot la referendum, ar trebui să mai găsim încă un milion şi ceva de cetăţeni care să vină să îşi exprime opinia la referendum", a menţionat Mircea Geoană.
El a adăugat că riscul ca şi la 30 la sută să nu treacă referendumul este destul de important, în condiţiile în care acest subiect a devenit unul de profundă divizare politică în loc să fie un efort de unificare la nivel politic şi de opinie publică, când "biserica sau nu ştiu ce fel de minorităţi încearcă să se anihileze reciproc".
Dacă ar fi să recomand sau să sugerez o atitudine, cred că riscul de a nu valida referendumul este mai mare decât riscul de a amâna referendumul într-un moment mai propice din punct de vedere politic şi electoral.
Vicepremierul şi ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea a declarat, duminică, la Antena 3, că nu renunţă, ca urmare a deciziei CC privind constituţionalitatea pragului electoral la referendum, la ideea consultării populare în octombrie, menţionând că aceasta ar putea să dureze trei zile.
Dragnea a subliniat că revizuirea Constituţiei şi regionalizarea sunt două proiecte majore pentru viitorul României, şi de aceea nu este adeptul amânării acestor proceduri.
Întrebat dacă ia în calcul, aşa cum a mai spus, organizarea unui referendum care să se întindă pe două zile, Dragnea a răspuns: "Poate să dureze şi trei zile".

►►Camera Deputatilor

Agerpres - Valeriu Zgonea: Parlamentarii vor primi bani pentru cazare şi în vacanţa parlamentară

Suma de 4.000 de lei lunar pentru cazarea parlamentarilor va fi acordată pentru toate cele 12 luni ale anului, pentru că în vacanţa parlamentară este posibil oricând să fie convocată sesiune parlamentară extraordinară, a declarat luni preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. "Suma este valabilă şi pentru cele trei luni de vacanţă parlamentară pentru că este posibil să fie sesiune extraordinară. Este o chestiune normală. Suma se acordă pentru cele 12 luni, există posibilitatea ca Parlamentul să fie convocat într-o şedinţă de urgenţă pe orice articol din Constituţie chiar şi, Doamne fereşte, într-o problemă de interes naţional şi atunci trebuie să le asigurăm cazarea, pentru că aceasta este obligaţia statului faţă de cei care au fost aleşi în demnitatea politică de deputat sau senator", a spus Zgonea la finalul şedinţei Birourilor Permanente reunite. Conducerile Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat luni normele de aplicare a noului Statut al deputaţilor şi senatorilor, cele mai importante fiind acordarea lunar a sumei de 4.000 de lei pentru cazare şi a sumei de 1.000 de lei pentru transportul în circumscripţii.

B1tv - Sesiune extraordinară în Parlament pentru votarea Statutului: Articolele neconstituţionale, eliminate de Comisii

Cele două articole declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională (CCR) au fost eliminate, luni, din textul Statutului parlamentarilor, în timpul unei ședințe comune a Comisiilor Juridice din Camera Deputaților și din Senat și a Comisiei speciale pentru Statutul parlamentarilor. Urmează ca Raportul întocmit de cele trei Comisii să fie supus aprobării într-o sesiune extraordinară, relatează Mediafax.
Astfel, Raportul întocmit de cele trei Comisii, din care au fost eliminate cele două articole declarate neconstituționale, va fi supus aprobării plenului comun al Camerei Deputaților și Senatului, ce se va reuni în sesiune extraordinară, luni, la orele 15:30.
Comisiile Juridice din Camera Deputaților și din Senat, alături de Comisia specială pentru Statutul parlamentarilor, au decis eliminarea art. 24, indice 1 și indice 2.
Articolul 24, indice 1, privind ”Reținerea în caz de infracțiune flagrantă”:
"(1) În caz de infracţiune flagrantă, deputatul sau senatorul poate fi reţinut şi supus percheziţiei. Ministrul Justiţiei îl va informa neîntârziat pe preşedintele Camerei din care deputatul sau senatorul face parte asupra reţinerii sau percheziţiei. În cazul în care Camera Constată că nu există temei pentru reţinere va dispune, imediat, prin hotărâre, revocarea acestei măsuri, cu votul secret al majorităţii membrilor prezenţi. Hotărârea de revocare a reţinerii se execută de îndată de către ministrul Justiţieişi va fi comunicată şi CSM. (2) Dacă Parlamentul nu este în sesiune, Camera din care face parte deputatul sau senatorul în cauză va fi convocată de urgenţă de către preşedintele acesteia. Prevederile alin. (1) se aplică în mod corespunzător".
Indicele 2, privind "Procedura în cazul cererii de începere a urmăririi penale a unui membru al Guvernului care are şi calitatea de deputat sau de senator", prevedea:
"(1) Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Acsaţie şi Justiţie sesizează Camera Deputaţilor sau Senatul, după caz, pentru a cere începerea urmăririi penale pentru săvârşirea unei fapte penale care are legătură cu exerciatrea mandatului unui membru al Guvernului care are şi calitatea de deputat sau de senator, în temeiul art. 109 din Constituţia României, republicată. Sesizarea trebuie să conţină motivele concrete, legale şi temeinice care justifică începerea urmăririi penale.
(2)Preşedintele Camerei sesizate prezintă Biroului permanent cererea, iar acesta sesizează comisia care are în competenţă analizarea situaţiilor privind imunitatea, pentru întocmirea unui raport, stabilind şi un termen pentru depunerea acestuia, care nu poate fi mai mare de 20 de zile.
(3)Comisia solicită audierea deputatului sau senatorului respectiv, iar în cazul în care acesta refuză să se prezinte, aceasta se consemnează în raportul comisiei.
(4)Raportul comisiei va face referiri punctuale la motivele concrete, legale şi temeinice invocate; acesta se aprobă prin votul secret al majorităţii membrilor prezenţi.
(5)Hotărârea privind aprobarea cererii de începere a urmăririi penale se supune spre dezbatere şi adoptarea plenului respectivei Camere în termen de 5 zile de la depunerea raportului. Acesta se adoptă cu respectarea prevederilor art 67 şi ale art 76 alin (2) din Constituţia României, republicată. Votul este secret şi se exprimă prin bile.
(6)Hotărârea privind aprobarea cererii de începere a urmăririi penale a unui membru al Guvernului care are ş calitatea de deputat sau de senator se transmite Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţiş şi Justiţie şi Preşedintelui României, de către preşedintele Camerei respective.
(7)Prevederile prezentului articol se aplică în mod corespunzător şi foştilor membri ai Guvernului care au calitatea de deputat sau de senator pentru faptele săvârşite în calitate de membru al Guvernului".
Dacă aceste articole vor fi eliminate din textul de lege, se vor menține prevederile din actualul Statut privind imunitatea.

RTV.net - Proiectul legii de aplicare a Codului de procedură penală, aprobat de Camera Deputaţilor

Deputaţii au aprobat, luni, în sesiune extraordinară, cu 227 de voturi "pentru", 20 "împotrivă" şi 17 abţineri, proiectul legii de aplicare a Codului de procedură penală.
Deputaţii au dat votul final asupra acestui proiect de lege după ce au analizat timp de o oră articolele pe care nu au reuşit să le adopte în sesiunea ordinară, scrie Mediafax.
Articolele au fost aprobate în varianta propusă de Comisia juridică.
Marton Arpad (UDMR) a fost singurul deputat care şi-a susţinut amendamentele respinse de Comisia juridică, acestea fiind respinse şi de plen.
Camera Deputaţilor a adoptat forma adoptată de Comisia juridică la amendamentul Chiuariu, care îl modifică şi care prevede că judecătorul de cameră preliminară nu decide dacă trimite sau nu dosarul în judecare pe fond.
Amendamentul, în forma Comisiei juridice, a fost adoptat cu 201 voturi "pentru", 19 de voturi "împotrivă" şi 20 de abţineri.
Camera Deputaţilor votase, anterior, amendamentul senatorului PNL Tudor Chiuariu prin care judecătorii de cameră preliminară decid dacă dosarele sunt sau nu trimise în judecată pe fond.
Amendamentul formulat iniţial de Chiuariu avea următorul cuprins: "Competenţa judecătorului de cameră preliminară. Judecătorul de cameră preliminară este judecătorul care, în cadrul instanţei, potrivit competenţei acesteia: verifică legalitatea şi aparenţa de temeinicie a trimiterii în judecată dispuse de procuror".
Acest amendament a fost iniţial aprobat de Comisia juridică a Camerei. Ulterior, Comisia juridică a scos din amendamentul lui Chiuariu sintagma "aparenţa de temeinicie", care era esenţa modificării propuse.
Astfel, amendamentul, în forma Comisiei, adoptat luni de plen, în sesiune extraordinară, are următorul conţinut: "Competenţa judecătorului de cameră preliminară. Judecătorul de cameră preliminară este judecătorul care, în cadrul instanţei, potrivit competenţei acesteia: verifică legalitatea trimiterii în judecată dispuse de procuror".
După votul final asupra proiectului de lege, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat închisă sesiunea parlamentară extraordinară şi le-a urat deputaţilor "concediu plăcut".

►►Președinție

RTV.net - Traian Băsescu, citat la CNCD să dea explicaţii privind posibile afirmaţii discriminatorii

Președintele Traian Băsescu a fost citat pentru luni să compară în faţa Consiliului de Combatere a Discriminării după ce a vorbit despre riscul schimbării structurii populației din cauza natalității crescute a femeilor rrome.
CNCD analizează luni sesizarea depusă de câteva organizaţii nonguvernamentale împotriva lui Traian Băsescu, acesta fiind acuzat că ar fi făcut declaraţii discriminatorii la adresa romilor, a femeilor rrome şi a femeilor în genere. Sunt vizate afirmaţiile lui Băsescu la o întâlnire cu membre ale Clubului Femeilor de Afaceri din 18 iunie.
Preşedintele Traian Băsescu declara atunci că, în actualul ritm de scădere demografică, România va avea 15 milioane de locuitori în 2030, iar structura se va schimba pentru că minoritatea rromă este foarte productivă, menţionând că natalitatea este o misiune pentru femeile din ţara noastră.
"Nu aş vrea să vă întreb câte dintre dumneavoastră aveţi copii. Dar mă uit cât am muncit cu fetele mele, măritate-nemăritate. Faceţi, fetelor, un copil, că până la urmă este un act patriotic. Mă rog, cu asta mică am reuşit până la urmă, cu cea mare nu reuşesc (...) Cred că natalitatea este o misiune pe care şi femeile din România trebuie să şi-o asume. Scuzaţi-mă că o spun atât de direct", a declarat Băsescu, la o întâlnire cu femeile de succes organizată de revista Business Woman.
El a arătat că în actualul ritm de scădere demografică, România va ajunge să aibă numai 15 milioane de locuitori în 2030, adică "o pierdere uriaşă". El a spus că aceasta va aduce şi "o schimbare consistentă a structurii populaţiei pentru că avem minoritatea rroma, care este extrem de productivă".
"Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia rromă (...) Trebuie să mergem şi în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie", a afirmat Băsescu.
Mai mulţi reprezentanţi ai unor organizatii guvernamentale şi persoane din societatea civilă, care promovează drepturile femeilor si drepturile femeilor rome, au depus o petiţie adresată CNCD, solicitând sancţionarea şefului statului, ca urmare a declaraţiilor acestuia.
"Considerăm ca declaraţiile acestuia (...) sunt discriminatorii pe criteriul de gen, etnie şi statut social, aduc vătămare demnităţii şi imaginii femeilor şi femeilor rrome din România, iar consecinţele unor astfel de declaraţii afectează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. Preşedintele Traian Băsescu discriminează femeile, femeile rrome şi femeile care aparţin unei categorii defavorizate (pe criterii economice) prin preferinţa exprimată pentru creşterea natalităţii în rândul femeilor cu un anumit statut socio-economic şi care nu fac parte din minoritatea rroma", se arată în comunicat.
Semnatarii petiţiei adresate CNCD atrag atenţia că declaraţiile lui Băsescu au "efecte periculoase" precum "instigarea la ură şi agravarea rasismului faţă de femeile rrome" şi "consolidarea stereotipurilor discriminatorii de gen".
"Drept urmare, am solicitat CNCD sancţionarea preşedintelui Traian Băsescu conform art. 26, pentru încălcarea prevederilor art. 2 alin. 1 si alin 4 din OG 137/200 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare", mai spun semnatarii petiţiei - Alice Iancu, vicepreşedinte Centrul FILIA, Carmen Gheorghe, preşedinte E-Romnja (Asociaţia pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome), Nicoleta Bitu, director executiv Romano ButiQ, Norbert Petrovici, preşedinte Asociaţia Grupul pentru Acţiune Socială, Irina Ecaterina Sorescu, preşedinte executiv CPE, Theodora-Eliza Văcărescu, lect. univ. dr. Universitatea Bucureşti, Tudorina Mihai, vicepreşedinte Asociaţia Front, Anca Gyemant, Rodica Tache, Maria Crista, co-preşedinte Asociatia h.arta, Laura Grunberg, preşedinte Societatea de Analize Feministe - AnA, prof. univ. dr. Eniko Vincze, preşedinte Fundatia Desire, dr. Borbala Koo, director executiva Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală şi Mihaela Săsărman, preşedinte Asociaţia Transcena.
CNCD a mai analizat declaraţii ale preşedintelui pe care unii sau alţii le-au considerat discriminatorii, începând cu comentariul "ţigancă împuţită" pe care Băsescu l-a făcut la adresa unei jurnaliste. Deşi Consiliul l-a sancţionat atunci pe şeful statului, acesta a avut câştig de cauză în instanţă. Băsescu s-a ales şi cu un avertisment din cauza faptului că a menţionat ca un dezavantaj al monarhiei posibilitatea ca pe tron să ajungă o persoană cu dizabilităţi.
În 17 octombrie 2011, preşedintele Traian Băsescu a fost sancţionat cu avertisment de CNCD pentru această afirmaţie. Băsescu afirma atunci, referindu-se la monarhie, că "80% din români sunt convins că vor să îşi aleagă şeful de stat". "Bun, rău, dar ştiu că îl schimbă. Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi mai lasă şi moştenitori? Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Rămâi cu el şef de stat?", a spus atunci şeful statului.
Membrii CNCD au calificat declaraţia ca fiind faptă de discriminare. Reclamaţia a fost făcută de senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu şi de reprezentanţii FACIAS. Decizia CNCD a fost contestată de FACIAS la Curtea de Apel Bucureşti în decembrie 2011.

Hotnews - Presedintele Traian Basescu, in vizita la Chisinau pe 17 iulie

Presedintele Traian Basescu va efectua o vizita la Chisinau pe data de 17 iulie, la invitatia omologului sau din Republica Moldova, Nicolae Timofti. Traian Basescu va avea intrevederi cu Nicolae Timofti, cu presedintele Parlamentului, Igor Corman, cu premierul Iurie Leanca, dar si cu alti lideri politici, a declarat luni, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al sefului statului moldovean, Vlad Turcanu.
Traian Basescu urma sa mearga la Chisinau la 1 februarie, dar vizita a fost contramandata din cauza starii de sanatate lui Nicolae Timofti, care in acea perioada a suferit o colecistita.
Traian Basescu a fost invitat in Republica Moldova de catre Nicolae Timofti, in timpul unei vizite a acestuia la Bucuresti in aprilie 2012.

RTV.net - Băsescu a promulgat noua formă a Legii de aplicare a Codului de procedură civilă

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului care aduce modificări actului normativ de punere în aplicare a Codului de procedură civilă, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat postat, luni, pe site-ul instituţiei.
Potrivit sursei citate, şeful statului a semnat vineri, 28 iunie, decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 4/2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative conexe.
În luna februarie, şeful statului semnase decretul pentru promulgarea Legii privind pregătirea punerii în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă
Guvernul a adoptat, la începutul anului, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea articolului 81 din Legea 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă.
Printre altele, ordonanţa abrogă dispoziţiile din Codul de procedură civilă a căror neconstituţionalitate a fost constatată prin Decizia Curţi Constituţionale 967/2012.

RTV.net - Preşedintele Băsescu propune semnarea unui pact pentru agricultură privind perioada 2014-2030

Preşedintele Băsescu a propus partidelor semnarea în septembrie, împreună cu organizaţiile din domeniul agro-alimentar, a unui pact pentru dezvoltarea agriculturii în perioada 2014-2030, care să preia obiectivele raportului comisiei prezidenţiale de specialitate, lansat luni în dezbatere publică.
"Invit toate partidele ca, după ce se finalizează procesul de adoptare a acestui raport, să semnăm cu toţii, partide şi instituţii, producători şi beneficiari, să semnăm Pactul pentru agricultură. Ar fi un angajament politic pe termen lung, pentru că toată munca Comisiei la asta s-a referit, de a crea o viziune până în 2030, având ca fundament exerciţiul bugetar 2014-2020 al UE", a declarat, luni, preşedintele Traian Băsescu, la începutul dezbaterii organizate la Palatul Cotroceni pe tema raportului menţionat.
El a subliniat că strategia respectivă va fi în dezbatere publică timp de 30 de zile, perioadă în care instituţiile şi organizaţiile profesionale sau cei interesaţi pot propune modificarea acestuia, ulterior, în luna septembrie, trebuind "găsit timp de toţi" pentru semnarea pactului.
"Va trebui să urmăm soluţia pe care am urmat-o la raportul comisiei prezidenţiale pentru educaţie", a spus Băsescu.
De asemenea, el a menţionat că în strategia a cărei elaborare a durat trei ani sunt prevăzute "obiective şi îndrăzneţe şi posibile".
"Prin atingerea obiectivelor, România ar putea să exporte produse alimentare în valoare de la 40-50 miliarde de euro", a spus şeful statului, adăugând că în 2012 toate exporturile României au fost de 53 de miliarde de euro.
Preşedintele a mai spus că "o ţară cu un asemenea potenţial agricol care nu îşi hrăneşte propria populaţie trebuie să îşi pună întrebări", iar responsabilitatea de a corecta politicile agricole este în primul rând a oamenilor politici.

Agerpres - Băsescu: Nimeni să nu mişte vreun centimetru pătrat de pământ de la institutele de cercetare; întorc ordonanţa dacă există

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni că ar trebui ca nimeni să "nu mişte niciun centimetru pătrat de pământ" de la institutele de cercetare, punctând că dacă există o ordonanţă a Guvernului în acest sens, atunci va întoarce legea de aprobare a ei la Parlament. "Tare mă tem că s-a întâmplat zilele astea, sper să nu fie aşa, vom vedea, ar trebui, dacă suntem responsabili, ca nimeni să nu mai mişte niciun centimetru pătrat de pământ de la institutele de cercetare. Mă tem că zilele astea, vreo 2.000, 2.500 de hectare s-au mutat iarăşi pe nu ştiu unde. Dacă s-a întâmplat aşa, cu siguranţă voi întoarce înapoi la Parlament legea de aprobare a ordonanţei. În România a slăbit cercetarea. Nu suntem pregătiţi să facem faţă schimbărilor climatice prin crearea unor soiuri adaptate la România", a declarat preşedintele la Palatul Cotroceni, la evenimentul de lansare a raportului Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România. Preşedintele le-a atras atenţia celor prezenţi la lansare că România are o oportunitate extraordinară să folosească bani europeni şi pentru cercetare, şi pentru dezvoltare şi pentru retehnologizare.

►►Guvern

RTV.net - Ponta caută investitori în China pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu o serie de investitori chinezi interesaţi în contruirea reactoarelor 3 şi 4 ale centralei atomoelectrice de la Cernavodă. Potrivit acestuia, chinezii urmează să vină la Bucureşti în cursul lunii august pentru a discuta detaliat despre posibilitatea investiţiei de la Cernavodă.
Potrivit lui Ponta, care eefectuează în aceste zile o vizită în China, a avut la Shenzhen o discuţie "foarte aplicată" referitoare la posibilitatea unei investiţii chinezeşti la Cernavodă. Negocierile vor fi reluate la Bucureşti peste circa o lună, investitorii chinezi urmând să viziteze şi centrala de la Dunăre.
"Companiile europene care au fost iniţial în proiect s-au retras. De atunci, lucrurile sunt în aşteptare. În Europa găseşti mai greu finanţare pentru proiecte mari de energie. Trebuie să încercăm toate posibilităţile, chiar dacă nu ies toate", a declarat Victor Ponta.
O altă explicaţie pentru faptul că nu a fost găsit încă un investitor pentru Cernavodă ar fi încăpăţânarea autorităţilor române de a păstra un pachet de acţiuni de 51%, în condiţiile în care investitorul urma să vină şi cu banii, şi cu tehnologia.
"Guvernul nu a vrut să cedeze majoritatea acţiunilor până când au plecat toţi investitorii (...) Acum suntem flexibili şi în acest sens", a mai spus Ponta.

RTV.net - Ponta: Reducerea TVA la pâine şi impozitul forfetar ar putea fi introduse în vacanţa parlamentară

Măsurile privind reducerea TVA la pâine şi introducerea impozitului forfetar ar putea fi adoptate în această vacanţă parlamentară, prin ordonanţă simplă, după analizarea rezultatelor din primul semestru, a declarat premierul Victor Ponta.
"Vom avea o discuţie în prima şedinţă de Guvern, imediat ce mă întorc (n.r. din turneul asiatic). Când avem toate rezultatele pe primul semestru, deci până la sfârşitul lunii iunie, rezultate care ţin de venituri bugetare, cheltuieli bugetare - deocamdată ne încadrăm în mod sigur la deficit, dar trebuie să vedem la partea de venituri - atunci putem lua decizia. Eu consider că ambele modificări referitoare la reducerea TVA la pâine şi impozitul pe microîntreprinderi pot fi introduse, le avem în legea de abilitare. Deci Parlamentul ne-a dat voie prin ordonanţă simplă să le introducem şi le introducem în această vacanţă. (...) Am vrut să avem practic datele pe primul semestru destul de clar, pentru că nu vreau să luăm decizii pe care după aceea să nu le putem şi implementa", a spus primul-ministru, duminică, într-un interviu acordat TVR.
Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, declara pe 7 iunie, la TVR, că măsurile privind reducerea TVA la pâine şi introducerea impozitului forfetar vor face obiectul unei Ordonanţe de Urgenţă de modificare a Codului fiscal, act normativ ce va fi aprobat în cursul lunii iunie.
"Decizia politică a fost luată la nivelul Uniunii Social Liberale de a introduce această măsură de reducere a TVA de la 24% la 9%. Măsura va face obiectul unei Ordonanţe de Urgenţă de modificare a Codului fiscal, act normativ ce va fi aprobat în cursul acestei luni. Este vorba despre TVA pe tot lanţul: făină, pâine (...) Impozitul forfetar va fi introdus tot în această ordonanţă, va intra de la 1 iulie'', a afirmat Chiţoiu.

RTV.net - Ponta invită companiile chinezeşti din Shenzhen să investească în România

Investiţiile companiilor din Shenzhen - zonă economică specială a Chinei, unde îşi au sediile giganţii mondiali în industria telecomunicaţiilor Huawei şi ZTE - sunt bine venite în România, iar relaţiile economice pot să evolueze foarte bine, a declarat luni premierul Victor Ponta, la întâlnirea cu viceprimarul Shenzhenului, Tang Jie, transmite Agerpres.
Premierul Ponta şi-a început vizita în China duminică, prin întâlnirea cu guvernatorul regiunii Hong Kong, continuând luni prin vizite la companii din Shenzhen şi întrevederi cu autorităţile locale.
Şeful Guvernului român s-a întâlnit cu viceprimarul oraşului Shenzhen, prima zona economică specială din China, care se bucură de politici specifice pieţei libere, oferind un mediu propice investiţiilor străine.
"În ultima perioadă, creşterea economică a Chinei a încetinit. Încetinirea aceasta s-a produs în Shenzhen încă de acum zece ani. De la o creştere anuală de 20-25%, am ajuns până la 15% în acest an. Am pierdut practic 10% începând cu 2010. Respectând această rată a scăderii, credem că în următorii ani se va ajunge la 8%. Se conturează un nou tip de dezvoltare economică a Shenzhenului în următoarea perioadă", i-a spus Tang Jie premierului Ponta.
Printre măsurile pe care le intenţionează să le ia, el a menţionat creşterea nivelului producţiei şi diversificarea acesteia, construirea de noi şcoli şi modernizarea educaţiei.
Viceprimarul a subliniat că şi măsurile de protecţie a mediului constituie acum o prioritate importantă pentru zonă, dat fiind poluarea severă cu care se confruntă regiunea.
"Acum una dintre punctele noastre de acţiune vizează reducerea nivelului de carbon, adică protecţia mediului. Începând de acum 30 de ani, din dorinţa de a dezvolta industria, am neglijat într-un fel aspectul protecţiei mediului. În acest fel, tot ce însemna factor de poluare chimică a crescut foarte mult. Nici nu trebuie să mai amintim numărul de localităţi şi oraşe afectate în acest moment de o poluare severă", a spus el.
Premierul Ponta s-a declarat conştient de "provocările" pe care le generează dezvoltarea economică şi a susţinut că experienţa Shenzhenului "este utilă pentru toată lumea".
"Ne dăm seama că această dezvoltare economică extraordinară ridică şi alte provocări, dificultăţi. Apreciez modul în care vă gândiţi la dezvoltarea infrastructurii în primul rând, la educarea celor tineri şi a celor care vin să muncească aici şi la investiţiile pentru protecţia mediului. Sigur că cel mai important la început este dezvoltarea economică, însă fără condiţii de viaţă mai bune, fără educaţie mai bună şi fără protecţia mediului, este dificil în viitor. Considerăm că această experienţă economică de dezvoltare a Shenzhenului este utilă pentru toată lumea şi, văzând cum aţi gândit investiţiile în educaţie, în mediu, sunt convins că Shenzhenul are în continuare un viitor pozitiv", a afirmat Victor Ponta.
El a evocat istoria din ultimii 30 de ani a oraşului, care, dintr-un sat de pescari, a ajuns o metropolă cu peste 5 milioane de locuitori.
"Am auzit cu toţii despre istoria extraordinară a oraşului şi despre dezvoltarea extraordinară în special prin investiţiile economice şi prin companiile care sunt aici. Din acest motiv, în aceste zile de vizită, am dorit să fim aici la Shenzhen cu toată delegaţia, pentru a întâlni autorităţile locale şi pentru a vizita trei dintre companiile dvs importante (Huawei, ZTE, China Nuclear Electric - n.r.) Avem proiecte economice importante cu toate cele trei şi sperăm ca relaţia de colaborarea dintre România şi aceste companii să evolueze", a afirmat Victor Ponta.
Şeful Guvernului a mers la sediul central al furnizorului de echipamente şi servicii de telefonie Huawei, din oraşul Shenzen, în sudul Chinei. În România, filiala Huawei are 380 de angajaţi, dintre care 100 chinezi.
"Deocamdată fac toată mentenanţa pentru Europa de la noi şi vor să-şi mărească prezenţa", a afirmat Victor Ponta.
Premierul Ponta va mai vizita luni companiile ZTE şi China E, după care se va deplasa la Beijing. El va avea marţi întâlniri cu preşedintele chinez Xi Jinping şi premierul Li Keqiang.
Premierul efectuează în perioada 26 iunie - 3 iulie un turneu asiatic, care a mai inclus Azerbaidjan, Kazahstan şi Uzbekistan.

RTV.net - Ponta ia în calcul alegeri prezidenţiale simultane cu referendumul pentru noua Constituţie

Organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, anul viitor, constituie în prezent cel mai raţional lucru care poate fi luat în calcul, a declarat preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, precizând că subiectul va fi discutat în USL.
"După ce trece acest an - ca jurist îmi este foarte greu să înţeleg de unde a venit anul ăla, dar politic pot să înţeleg - deci, după ce trece acest an de carantină, putem să organizăm foarte bine referendumul. Că se va organiza odată cu primul tur al prezidenţialelor, nu-i nimic rău, cred că şi preşedintele Băsescu a făcut un referendum odată cu primul tur. Dacă mă întrebaţi astăzi, mi se pare cel mai raţional acest lucru (suprapunerea referendumului cu alegerile prezidenţiale-n.r.), dar e o decizie pe care nu pot să o iau eu, o să discutăm şi o să decidem", a spus Ponta la postul public de televiziune.
La remarca moderatorului că, la momentul la care preşedintele Traian Băsescu a organizat un referendum simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, a criticat acest lucru, Ponta a răspuns: "Da, dar uite că acum poate va critica preşedintele ce a făcut el însuşi atunci".
Modificarea Legii referendumului prin care se reduce la 30% pragul la referendum este constituţională în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii, a decis, miercuri, CCR.
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că o decizie privind momentul referendumului pentru revizuirea Constituţiei, după decizia de miercuri a CCR, va fi luată în USL, el menţionând că sunt luate în calcul toate variantele, inclusiv amânarea pentru anul viitor, chiar şi odată cu alegerile prezidenţiale.
La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a afirmat, comentând ideea cuplării referendumului pentru noua Constituţie cu prezidenţialele, că unui preşedinte nu îi poţi modifica atribuţiunile în timpul mandatului, el adăugând: "Şi pentru când laşi preşedintele-paiaţă, cum i-am spus eu, pentru după mandatul tău?".

Evenimentul zilei - Victor Ponta a găsit explicația pentru eșecul Nabucco: "Nu ținea de București în niciun fel, ci de un mare joc strategic"

Eșecul proiectului Nabucco și alegerea TAP nu a depins de București, ci de un mare joc strategic, a declarat premierul Victor Ponta ieri seară, la postul public de televiziune. Prim-ministrul a mai afirmat că în schimb, România are șansa de a valorifica propriile resurse.
"Nu depindea de noi. Am văzut nişte abordări oarecum... absolut prosteşti prin presa românească şi pe la opoziţie că nu ştiu ce nu a făcut Bucureştiul. Nu avea legătură cu Bucureştiul. Era un proiect care însemna Turcia, Bulgaria, România, Austria, Ungaria, Polonia, Cehia, deci toată Europa Centrală. Considerentele economice şi, probabil, nu doar economice, au împins Azerbaidjanul şi British Petroleum, care e de fapt unul din marii investitori din Rusia, i-a împins să aleagă Grecia - Italia. Deci nu ţinea de Bucureşti în niciun fel, cum nu ţinea nici de Viena sau de Sofia sau de Budapesta. A ţinut de un mare joc strategic, însă România are o şansă extraordinară: are propriile resurse, are propriile resurse care nu acoperă doar consumul nostru, ci pot să acopere consumul Republicii Moldova, (...) dar şi al altor ţări din jur", a spus Ponta ieri seară.
Premierul a mai spus că România poate folosi gazele și resursele din Marea Neagră, amintind despre faptul că în zonă exploatarea va începe în 2018 și că există șanse ca prețul la gaze naturale să scadă cu 25% așa cum s-a întâmplat în SUA.
"Cu atât mai mult trebuie să înţelegem că viitorul României depinde de resursele noastre proprii, resurse proprii care înseamnă gazele şi resursele din Marea Neagră, acolo Epson, OMV, Romgaz au găsit resursele deja, trec de la explorare la exploatare şi în 2018, deci chiar mai repede decât Nabucco, putem să avem gaze ale noastre, din Marea Neagră şi, de asemenea, gazele de şist, pe care România, Polonia, Lituania, Spania, Marea Britanie le explorează în acest moment. În trei-patru ani vom avea garanţia dacă sunt sau nu şi dacă sunt, aşa cum în SUA au redus la 25% preţul gazelor, se va întâmpla şi în România", a mai spus Victor Ponta.
Consorţiul Şah Deniz II a anunţat săptămâna trecută că va transporta gaze spre Europa prin conducta TAP, nu prin Nabucco.

Agerpres - Ponta despre referendumul pentru revizuirea Constituţiei: Putem lua în calcul şi prima tură a prezidenţialelor din 2014

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni seară, într-o intervenţie televizată de la Beijing, că referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar putea fi organizat şi la primul tur al prezidenţialelor din 2014. Primul ministru a spus că varianta enunţată de vicepremierul Liviu Dragnea, care susţine organizarea referendumului în luna octombrie, este o posibilitate, dar o decizie în acest sens va fi luată în urma unei discuţii 'serioase' şi a unor calcule 'foarte raţionale'. 'E o posibilitate. O să decidem în Bucureşti. Discutăm şi în USL, discutăm cu celelalte grupuri politice. E o posibilitate, nu e sigur, pentru că, sigur, Liviu Dragnea are în minte un lucru care ar fi fost foarte bun - să avem regiunile până la 1 ianuarie. 1 ianuarie 2014 începe exerciţiul financiar al Uniunii Europene şi ne-ar fi prins bine, însă nu ştiu dacă vom face acest lucru. Eventual, putem lua în calcul şi o altă dată pentru referendum, inclusiv prima tură a prezidenţialelor din 2014. Sper ca PDL-ul să nu boicoteze primul tur. Dacă îl boicotează, treaba lor', a spus Ponta la Digi 24. Premierul a explicat că nu exclude niciuna dintre cele două variante, însă apreciază că ' trebuie o discuţie serioasă, făcute nişte calcule foarte raţionale', după care se va lua o decizie. Victor Ponta a spus că, din punctul său de vedere, sunt şanse mici ca pragul de 50% să nu fie atins. 'Eu personal cred că sunt şanse foarte mici. Trei zile probabil că e exagerat, dar în principiu sunt şase mici', a spus Ponta.

►►Alte autorități și instituții publice

B1tv - BNR a redus rata dobânzii de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la 5%

În şedinţa din 1 iulie 2013, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5,00 la sută pe an de la 5,25 la sută începând cu data de 2 iulie 2013.
Începând cu aceeași dată rata dobânzii aferente facilității de creditare (Lombard) va coborî la nivelul de 8,0 la sută pe an, de la 8,25 la sută, iar rata dobânzii pentru facilitatea de depozit va fi de 2,0 la sută pe an față de 2,25 la sută.
Totodată, CA al băncii centrale a stabilit menţinerea ratelor aplicate pentru rezervele minime obligatorii (RMO) constituite de bănci pentru pasivele sub doi ani, la 20% în valută şi 15% în lei.
BNR monitorizează atent evoluţiile interne şi ale mediului economic internaţional, astfel încât, prin ajustarea graduală a conduitei politicii monetare şi utilizarea adecvată a instrumentelor de care dispune, să asigure stabilitatea preţurilor pe termen mediu şi stabilitatea financiară.

►►Actualitate

Ziare.com - Consulul Romaniei la New York: Inteligenta romaneasca este foarte cautata – Interviu

New York, capitala lumii, orasul care nu doarme niciodata. Este metropola tuturor posibilitatilor, dar si a unei uriase concurente pentru fiecare dolar, pentru fiecare pas. Cat e de greu pentru un roman sa se realizeze acolo, sa faca, intr-adevar, cariera? Exista romani care s-au impus in marele oras?
Consulul general al Romaniei la New York, Marian Parjol, ne-a dat doua exemple de top, ale unor romani cu pozitii foarte importante in metropola americana, unul dintre ei - specialistul care se ocupa cu extinderea metroului. Dar succesul nu se reduce la exemplele rasunatoare.
"Exista, spre mandria noastra, un val din tanara generatie care se afirma in domeniul academic, in cel financiar bancar sau in medicina" si tot mai multi romani sunt angajati de firme si institutii americane, a declarat consulul general al Romaniei in New York, intr-un interviu acordat Ziare.com.
Din pacate, insa, comunitatea romaneasca din New York nu este suficient de unita pentru a fi puternica. Destul de putini romani stabiliti acolo fac lobby, in zonele lor de actiune, pentru Romania. Si totusi romanii sunt bine vazuti, iar colaborarea bilaterala se extinde. Zielele acestea, consulul Marian Parjol insoteste in Romania o inalta reprezentanta a celei mai mari univesritati din New York care va incheia un protocol de colaborare cu Universitatea Ovidius din Constanta.
Cati romani sunt stabiliti la New York?
Ultimele statistici americane indicau in 2012 prezenta a aproximativ 100.000 de cetateni cu nationalitate romana stabiliti pe coasta de est a Statelor Unite. Din evaluarile noastre, numarul acestora se ridica la 500.000 pe coasta estica si la aproximativ 1.000.000 pe intreg teritoriul Statelor Unite. Relativitatea acestor cifre se datoreaza faptului ca nu exista o obligativitate de inregistrare a cetatenilor romani din SUA la reprezentantele romanesti.
Exista romani cu adevarat realizati la New York?
Desigur. Va pot da cateva nume: Peter Georgescu - este presedinte de onoare si fost CEO al YOUNG&RUBICON, una dintre cele mai mari companii de advertising din lume. Michael Horodniceanu este "traffic commissioner" pentru New York, responsabil cu lucrarile de extindere a metroului din New York printre altele.
Dr. Adrian Alexandru este unul dintre cei mai renumiti medici veterinari din New York. Dr. Ionut Strugar este un eminent neurochirurg. Sunt exemple de top, dar exista, spre mandria noastra, un val din tanara generatie care se afirma in domeniul academic, in cel financiar bancar sau in medicina.
In ce domenii exceleaza romanii la New York?
Inteligenta romaneasca este foarte cautata si va pot spune ca numarul romanilor angajati de mari firme americane este in crestere: profesori care predau la universitati americane, un numar foarte mare de doctori apreciati in spitale de renume sau in cercetare, artisti care isi croiesc un drum intr-o societate in care arta este la cele mai inalte cote.
Putem vorbi despre o comunitate romaneasca autentica la NY? Se intalnesc romanii, colaboreaza, exista asociatii?
Desigur ca exista o comunitate recunoscuta de romani in New York si ea este concentrata mai ales in cunoscutul cartier Queens. New York-ul este insa prin excelenta una dintre portile de intrare in SUA, iar din punct de vedere al imigratiei o zona in care se intalnesc un numar foarte mare de nationalitati, peste 150.
Ca atare, comunitatile sunt mari si cu cat sunt mai mari se impun mai mult ca reprezentativitate. Este ceea ce are nevoie si comunitatea romanesca care, trebuie sa o spunem deschis, este destul de dispersata. Este nevoie de mai multa unitate si de aici automat vine o mai buna recunoastere.
Exista nuclee importante, exista gupuri asociative, ligi ale studentilor, organizatii, exista 10 biserici romanesti, exista individualitati valoroase si lideri de opinie, dar aceste "entitati" functioneaza independent, izolat.
Personal, mi-am dedicat aproape toate eforturile acestui ideal de unitate a comunitatii, de pastrare a identitatii spirituale, religioase si culturale romanesti, incercand sa adun cat mai multi romani, in principal in jurul bisericilor, creand platforme de socializare cu ajutorul Internetului, generand evenimente sau construind grupuri asociative pe domenii de activitate.
Reactia favorabila a comunitatii arata ca se poate, trebuie doar multa munca, rabdare si intelegere si in mod cert exista un potential enorm, mai ales in generatia noua de romani-americani. Fireste, in acest amalgam de factori, este nevoie de persoane devotate, care sa armonizeze toate aceste segmente.
Exista romani care fac lobby pentru Romania in SUA?
Destul de putini. Este nevoie, cum spuneam, de reprezentativitate, de forta economica si as zice eu de mai multa indrazneala. Si spun asta pentru ca Romania, romanii in general sunt indreptatiti, in baza bunelor relatii bilaterale, a apartenentei la NATO, a participarii active si cu sacrificii pe fronturile din Irak si Afganistan, a Parteneriatului Strategic, sa ceara o recunoastere pe masura din partea partenerilor americani si noi am afirmat acest lucru in toate ocaziile publice.
Probabil, unul dintre cele mai de impact lucruri realizate pana in prezent de catre Consulat in materie de lobby este initierea unei Petitii Online in sprijinul programului Visa Waiver pentru Romania.
Cum sunt priviti romanii stabiliti in cel mai mare oras din lume de catre americani?
In general, in societatea americana primeaza, ca si criteriu de apreciere, eficienta profesionala, iar romanii sunt apreciati ca o categorie de emigranti cu abilitati deosebite . Aptitudinile si abilitatile profesionale, puse in practica cu multa seriozitate, au facut ca romanii, in general, sa fie bine vazuti in Statele Unite.
Consulatul roman la New York a avut proiecte pentru romanii de acolo?
Consulatul roman de la New York a incercat si credem ca a si reusit in mare masura strangerea legaturilor cu comunitatea, crearea unor punti de legatura si schimbarea anumitor mentalitati vechi, neconforme cu realitatea.
Am incercat sa implicam cat mai mult romanii de aici in promovarea imaginii Romaniei. Am initiat si pus in practica proiecte in cele mai importante domenii: economic, cultural, religios, social si iata acum derulam un proiect in domeniul educatiei.
Este, inteleg, un proiect la nivel universitar pentru care ati venit in tara si nu singur.
Da, este un proiect care se circumscrie politicilor de promovare a imaginii Romaniei si de dezvoltare a foarte bunei relatii bilaterale dintre Statele Unite si Romania, pe componenta educationala.
In esenta, este vorba de o colaborare intre City University of New York (CUNY), cea mai mare universitate din New York, cu peste 48.000 de studenti, in 23 de colegii - si universitati din Romania, respectiv Universitatea "Ovidius " din Constanta, cu care se va semna cu aceasta ocazie un Memorandum de colaborare.
In perioada 2-5 iulie, va fi prezenta in Romania doamna profesor doctor - Carole Berotte Joseph, membru in board-ul CUNY, rectorul Bronx Community College, o respectata personalitate academica in Statele Unite, cu peste 40 de ani de activitate in educatia americana. Doamna Joseph va avea intalniri la Ministerul Educatiei, Universitatea Bucuresti, Prefectura Constanta si Universitatea "Ovidius" din Constanta.

B1tv - Primul ministru al Franței, în vizită oficială la București, pe 11 și 12 iulie

Premierul francez Jean Marc Ayrault va efectua o vizită oficială la Bucuresti pe 11 și 12 iulie, anunță Ambasada Franței.
Jean Marc Ayrault va inaugura noul liceu francez „Anna de Noailles" și va avea întrevederi cu oficialitățile romane.
Cu ocazia vizitei lui Jean Marc Ayrault, Ziua Nationala a Franței va fi celebrată în acest an, în mod excepțional, pe 12 iulie, mai anunță Ambasada Franței.

Adevarul - Castrarea chimică: NU la APCE, DA în România

Zilele acestea, în cadrul APCE (Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei), am discutat pe tema castrărilor si sterilizărilor, fiind adoptată Rezoluţia 1945, intitulată “Putting an end to coerced sterilisations and castrations”
În acest timp, în România existau dezbateri aprinse pe aceeaşi temă, un grup de senatori propunând o lege nouă împotriva condamnaţilor pentru abuzuri sexuale săvârşite asupra minorilor. Nu este prima iniţiativă de acest fel, existând una similară şi în anul 2011, însă respectiva iniţiativă nu a avut nicio finalitate datorită lipsei de coerenţă şi de logică juridică. Dar să vorbim totuşi puţin despre ce ne recomandă Consiliul Europei şi ce se propune în România în anul 2013. APCE consideră castrările şi sterilizările, în special cele ireversibile, ca fiind grave violări ale drepturilor şi demnităţii omului. Se atrage atenţia, în mod justificat, că prin constrângere nu trebuie să se înţeleagă doar folosirea forţei, aşa cum a fost cazul în trecut, când victimele acestor proceduri fie nu ştiau, fie erau în imposibilitate de a-şi exprima consimţământul. În materia drepturilor omului termenul “constrângere” evoluează, mai ales pe baza definiţiei lipsei de consimţământ liber şi informat. Cu toate acestea, chiar şi în situaţiile în care consimţământul este dat, chiar şi în formă scrisă, din punctul de vedere al drepturilor omului poate fi

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
O değilde amk kezbanları Türk kızının adını düşürdünüz ben de kızım dün yarışmada görmüşsünüzdür müzik zevkimi. One direction nedir amk 5 tane dallama her birinin eli birinde. Hiç de hanım kız oynamayın abazasınız amk one direction hayal et diye yazın sanki porno senaryosu yazıyor amk kevaşeleri yeter şu ülkeye ettiğiniz.

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
PERLE DE LA BAC !:))

"Poetul avea o fixaţia pe poza lui Ann pentru că atuncea, în vechime nu era Facebook ca să vadă toate panaramele dezbrăcate pe toţi pereţi. Şî ea perversa o lăsat poza ei în vitrină la foto pe unde ştia că trece poetul”

“Se uita cu jenă la poza capului iubitei lui din vitrină la fotograf că făceau mişto băieţii de la terasă de iel. Fotografia avea buzele surâzătoare. Ia lăsat-o iubita lui ca atunci când este plecat cu treabă, el să nu uite de faţa ei”

“Ann avea nişte trăsături de gen epic. Era epică. Sebastian era mai puţin epic deşi avea potenţial întrucât îi plăceau pozele, dar e mai mult curentul liric”

“Jurnalul e mai puţin bun când la 16 ani mama găseşte scrise lucruri personale, că am luat bătaie s-au de ce fete îmi place”

“Un jurnal e bine să ai ca să vezi cât de prost erai în trecut şi câte fete ţi-au mâncat bani”

“Jurnalul e acel ceva pe care îl uiţi în bancă la şcoală şi un coleg îl găseşte şi îl citeşte și te compromite”

“Eminescu minţea în poezi cu viziunea lui despre lume cu iubire, cu sentiment, cu pus de suflet în relaţiea ce nu era el, nu era adevărat că am văzut şi la televizor că mergea și prin locuri necurate și că a murit de sifilis”

“Modelul meu în viaţă este Gigi Becali, în afară de faza cu puşcăria”

“Cătălin Botezatu este un model în viaţă pentru orice fiinţă pentru că el ia fete din viaţa reală şi le duce şi le îmbracă la Bucureşti şi pe unele chiar mai adânc în Europa”

“Pe lângă modelul meu în viaţă eu am şi modele în viaţă, care sunt animatoare, cu care mă înţeleg bine, cu unele merg chiar la ştrand, când nu sunt obosite noaptea după dans. Au o viață bună, deci așa vreau să ajung și eu”

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Focus Formula 1: Il Gp di Silverstone in Gran Bretagna ha vissuto domenica un altro tassello della sua invidiabile storia motoristica. Sul tracciato inglese i pronostici dopo le qualifiche erano tutti per Vettel, nonostante la prima fila tutta Mercedes, ma il tedesco è incappato nel suo primo guaio stagionale, ovvero il problema al cambio, che lo ha costretto al ritiro dopo una gara quasi dominata dopo il problema alla ruota posteriore sinistra incappato ad Hamilton. Guai alla posteriore sinistra che hanno fatto vivere un GP di grande preoccupazione alla Pirelli che ha visto frantumarsi i suoi pneumatici posteriori sinistri non solamente sulla posteriore sinistra dell'inglese della Mercedes, ma anche sulle vetture di Massa, Vergne, Gutierrez e Perez. Chi è riuscito ad approfittare di questa situazione è stato Fernando Alonso, che è riuscito nonostante una pessima qualifica (10°), a giungere terzo ed approfittare del ritiro del tedesco della Red Bull e quindi ridurre a 21 il distacco da Vettel. Chi sorride veramente è Rosberg, che vince il suo secondo Gp dopo quello di Monaco, nonostante l'attacco finale senza esito da parte di Mark Webber, protagonista di una partenza pessima, che lo aveva portato dalla quarta alla quindicesima posizione nel giro di una curva. Quarto posto per Hamilton, poi Raikkonen che è stato penalizzato dalla tattica delle due soste, che gli ha creato grattacapi nel finale dove è stato superato dal pilota australiano della RedBull, dall'asturiano ferrarista e dal pilota inglese della Mercedes. Massa sesto, protagonista di una partenza strepitosa, guadagnando sette posizioni. Settima posizione per Adrian Sutil della Force India, poi ancora una gara superlativa per Ricciardo che con la Toro Rosso sta facendo un ottima impressione alla casa madre (Red Bull), che lo ha preso in seria considerazione per la prossima stagione come sostituto di Mark Webber. Paul Di Resta, altro pilota di casa, chiude nono, dopo una gara in rimonta, chiude a punti anche Nico Hulkenberg nonostante le difficoltà della Sauber manifestatosi durante tutto il Week-end. Ancora male, malissimo le McLaren che hanno vissuto un altro cupo week-end, non riuscendo ad arrivare a punti nemmeno con Button.
La classifica generale vede così un cambiamento, dove il leader vede dimezzarsi il vantaggio sul secondo posto, rimane terzo Kimi Raikkonen, che mantiene un leggero vantaggio su Lewis Hamilton e Mark Webber. Avanza Nico Rosberg, più staccato Massa.

Nel dettaggio la classifica generale con i punteggi relativi:
1 sebastian vettel Red Bull Racing 132
2 fernando alonso Ferrari 111
3 kimi raikkonen Lotus 98
4 lewis hamilton Mercedes 89
5 mark webber Red Bull Racing 87
6 nico rosberg Mercedes 82
7 felipe massa Ferrari 57
8 paul di resta Force India F1 36
9 romain grosjean Lotus 26
10 jenson button McLaren 25

Domenica prossima si vivrà la nona tappa che vedrà protagonista il Circus sul tracciato tedesco del Nurburgring, con le date del week-end che vanno dal venerdì 5 luglio a domenica 7 luglio.
Il tracciato tedesco ex-Gp d'Europa, divenuto Gp di Germania in coabitazione e alternanza con quello di Hockenheim, è anch'esso uno dei tracciati storici della F1.Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Ya ALLAH SEMOGA ENGGA JADI PERGI..AKU ENGGA MAU DI TINGGALIN DIA..

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
LOS INVITO HOY A MI SERVICIO EN EL CENTRO PROFETICO #2
LO PODES VER POR INTERNET, POR IPHAP, IPHONE, ANDROIDE, BLACKBERRY EN www.AdrianAmado.com Veanos en Vivo.
!TE ESPERO HOY! PREDICA EL PROFETA ADRIAN AMADO "FE PARA VENCER"

1 PM HORA DE CALIFORNIA EL PACIFICO
3 PM HORA DE CENTRO AMERICA Y DEL MONTAÑAS
4 PM HORA DEL ESTE
5 PM HORA DE ARGENTINA
10 pm ESPAÑA Y EUROPA
...
Direccion Fisica 5100 BROADWAY CRUZA CON LA 51TH STREET LOS ANAGELES

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Victor Sierra Lane shared Saque de Meta's photo.

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Spread the word its going down at El-Beth-El Divine Holiness Church located 723 west 4th street, Jacksonville, Fla. 32209. Many of Food and get out and vote August 5th

The Greater El-Beth-El Divine Holiness Church, 723 West 4th Street, Jacksonville, Fla. 33209

The Committee for Bishop Dr. Lorenzo Hall Sr. Appreciation Day Celebration is asking all his friends and the community to come out and support The Community Get Out To Vote Cook Out August 5, 2012 at 11:00 a.m. until 2:00 p.m. at the Greater El-Beth-El Div...ine Holiness Church 723 W. 4th Street Jacksonville, Florida 32209. A great program has been planed, The Honorable Adrian G Soud, Judge of the Fourth Judicial Circuit Court of the State of Florida will be our Guest speaker.

Everyone is welcome to attend this event. We expect 250 – 300 hundred supporters to come out and participate. So Please come causal, we want to enjoy each other and go to the polls and vote August 5, 2012. We will have plenty of food to serve.

Brother Robert Simmons
The Committee Chairperson
Sis. Carla Page
Co-Chairperson

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Today's classes at Elle NYTT:
3:30 p.m. Teen Hip Hop with Adrian Daniel
6:30 p.m. Dancehall with Andrea Codrington
7:30 p.m. Modern with Megan Navarro
7:30 p.m. Zumba with Andy Josiah
7:30 p.m. Hip Hop with Adrian Daniel

776-ELLE (3553) for details

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Rd Olivar Camaongay Doncito Camaongay Adrian Lao Mmaarryy Aannggiicc i-pm ra inyong number nako.

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Hi 12s
Adrian from the Sound excursion can do Thursday am or pm or Fri am. First week of Sept which is perfect for our schedule.

The cost is $22 per student. We will also have to pay for a train to Melbourne.
I need to run this through CAT asap so please let me know if you are in.
TG

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
The Committee for Bishop Dr. Lorenzo Hall Sr. Appreciation Day Celebration is asking all his friends and the community to come out and support The Community Get Out To Vote Cook Out August 5, 2012 at 11:00 a.m. until 2:00 p.m. at the Greater El-Beth-El Divine Holiness Church 723 W. 4th Street Jacksonville, Florida 32209. A great program has been planed, The Honorable Adrian G Soud, Judge of the Fo...urth Judicial Circuit Court of the State of Florida will be our Guest speaker.

Everyone is welcome to attend this event. We expect 250 – 300 hundred supporters to come out and participate. So Please come causal, we want to enjoy each other and go to the polls and vote August 5, 2012. We will have plenty of food to serve.

Brother Robert Simmons
The Committee Chairperson
Sis. Carla Page
Co-Chairperson

JACKSONVILLE 2012 PRIMARY ELECTION DAY!!!

Tuesday, August 14 at 7:00am in Jacksonville, Florida.

..

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Sintoniza el programa del Profeta Adrian y Lupita Amado hoy LUNES por Enlace TBN en ESTADOS UNIDOS canal 448 DirecTV y DISH 9411 y INTERNACIONAL por canales y en internet: www.tbnenlaceusa.com
Tambien el segmento del profeta Adrian y Lupita "DAME 5
MINUTOS"
HORARIOS
1:00 pm California - Oregón - Nevada
2:00 pm Centro América
3:00 pm Mexico - Bogota - Texas
3:30 pm Venezuela
4:00 pm Florida - New Jersey - New York
5:00 pm Argentina
10:00pm España y Europa

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
UNITED CHURCH OF CHRIST IN THE PHILIPPINES
877 Epifanio Delos Santos Avenue, Quezon City, Philippines

MAULING INCIDENTS IN OUR EFFORTS TO CLEAN THE UCCP
July 13, 2012
Dear Friends Around The World:

Please pray for the following brethren who mauled, man-handled, and roughed me up are now facing criminal cases for violation of Article 266, Revised Penal Code of the Philippines, SLIGHT PHYSICAL INJURIES:

1. Rev. (Col, Ret) SAMSON ALMAREZ slapped and kicked me last May 10, 2012, 9:30 a.m. at the side entrance of UCCP Cosmopolitan Church along Apacible Street corner 1368 Taft Avenue for insisting to join the prayer group inside. He says he is now the Security Officer of the take-over group at Cosmopolitan Church and he is not allowing me to enter. Last May 1, 2012 at 6:00 a.m., the group led by Rev.(Dr.) Oscar Suarez, Atty. Perfecto Yasay Jr., Mr. Melchor Morales, Atty. James Raterta and others broke into UCCP Cosmopolitan Church by force, expelled the pastors and members, and took over the facilities illegally since then, until now. The original and true UCCP Cosmopolitan Church now holds services at the Girl Scout of the Philippines National Headquarters at Padre Faura Street, Manila.
2. Brother (Atty.) James Raterta, son of the late Bishop Raterta who was Pastor at UCCP Cosmopolitan Church some years back, boxed and kicked me several times on my breast and stomach, hitting my groin, back of my head left lower lobe, and wounding my right hand last July 1, 2012, 12:00 noon at the front and side streets of 1368 Taft Avenue, Manila. He was so angry at my distributing leaflets calling him a THIEF together with others who broke into the church last May 1, 2012. Atty. James Raterta might be disbarred in addition to the punishment for his criminal offense. Lawyers are officers of the law. They should not take the law into their own hands.
3. Brother (Mr.) Leandro Karlo Suarez, son of Bishop Jessie Suarez, his mother Merissa watching, roughed me up and dragged me out of UCCP Cubao Evangelical Church, Quezon City, June 10 2012 at about 5:30 p.m. He says I have been declared PERSON NON GRATA by the Council and I am banned from entering the church compound.

As Christians and UCCP members, we have been calling on our bishops and leaders of the United Church of Christ in the Philippines to help solve our problems. Sadly, they are themselves causing the problems. We have a General Secretary Bishop Reuel N.O. Marigza who has two immorality cases; was PCU Chairman when Rev. (Dr.) Oscar Suarez was President and we lost Php365,400,000.00; and who was elected in a manipulated illegal election during the General Assembly in 2010. Sorry, our UCCP-NCDCR issued illegal orders against Cosmopolitan Church, our bishops approved and even installed the thieves and hirelings into the UCCP Cosmpolitan Church.

Now, as citizens of the Philippines, and upon advice of the President Fidel V. Ramos last June 28, 2012, we have no other recourse except to LET THE JUSTICE OF THE STATE TAKE ITS COURSE.

REV. (COL, RET) REUBEN V. ESPARTINEZ, UCCP, MNSA, LLB,BTH,AA, PhD. Units 56 Adrian St., North Fairview Park Subd., 1121 Quezon City. T:936-82-96. Em: rvespartinez@yahoo.com

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Adrian Saporna shared a link.

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Tonight at Ash Adrian Farrugia on Piano if your in the Barrie Area don't miss this one!!! Will be legendary. 6pm to 9 pm. And its Barrielicious !!

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Una nuova storia di violenze e abusi sulle donne. E una nuova condanna, anche questa volta esemplare, inflitta dal Tribunale di Bassano dl Grappa dopo una meticolosa indagine condotta dai carabinieri della stazione di Marostica. Un immigrato romeno, Adrian Dionise Chereji, 23 anni, di Molvena, dovrà scontare 5 anni di carcere per i maltrattamenti in famiglia e le lesioni personali cagionate alla ex convivente, pure lei romena, che in un'occasione è pure finita all'ospedale dopo essere stata accoltellata. Quest'ultima, ma la circostanza è emersa solo ieri e non compare nel fascicolo processuale, ha anche riferito al giudice di aver abortito proprio a causa delle violenze subite dal compagno. «Per colpa sua ho perso un bambino», ha raccontato in lacrime. L'episodio che ha permesso di scoperchiare l'ennesimo caso di violenza sulle donne è avvenuto il 3 agosto dell'anno scorso. Dopo l'ennesimo litigio, la giovane compagna dell'imputato si è presentata in ospedale a Bassano per farsi curare delle lesioni di arma da taglio all'ascella, alla coscia e alla mano, oltre ad altri segni di percosse. Al personale sanitario ha raccontato una scusa: «Mi è caduto un armadio addosso», ma la natura delle lesioni era tale che il medico ha intuito tutto e ha avvertito i carabinieri. Il caso è passato nelle mani del maresciallo Tiberzio Crivelletto e dei suoi investigatori, ma non è stato facile conquistare la fiducia della donna, che continuava a negare di essere stata picchiata.

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
„Chevron va derula un studiu geofizic 2D lângă Marea Neagră și are în plan forarea de sonde de explorare în județul Vaslui. Faza de explorare se va desfășura pe o perioadă de mai mulți ani. În funcție de rezultatele explorării și în colaborare cu Guvernul român, vom decide dacă vom trece la activități de exploatare”, a declarat, potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt al Chevron, Sally Jones, fără să precizeze exact când vor începe prospecțiunile seismice și forajul de explorare.

„Agenția de Protecție a Mediului (APM) Constanța a eliberat autorizații pentru activități de prospecțiuni seismice pentru perimetrele de la Costinești și Vama Veche”, a declarat și ministrul Mediului, Rovana Plumb, citat de AFP. Autorizațiile vor permite Chevron să efectueze „explozii controlate” la adâncimi cuprinse între 10 și 15 metri, pe o suprafață de 1.800 de kilometri pătrați.

Potrivit APM Constanța, lucrările vor fi derulate, în beneficiul Chevron, de către SC Prospecțiuni SA, companie controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender.
Americanii de la Chevron și australienii de la Zeta Petroleum au încheiat un acord privind schimbul reciproc de informații și date legate de concesiunile de gaze naturale din România ale celor două companii, respectiv perimetrul de la Bârlad al Chevron, de 6.284 de kilometri pătrați, și cel de la Suceava, de 2.403 kilometri pătrați, deținut de Zeta Petroleum în parteneriat cu singaporezii de la Raffle Energy, pe care se află câmpul gazeifer Climăuți.
Energy report, Publicat în Friday, 10 May 2013 08:50 Scris de Adrian Mosoianu

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
smingu lagi puasa. . itu berarti k'pulgan q smkn cpt pula. . rsny brad tglin jakarta.

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Usually I am the Worlds best sleeper, been up since 05:35 and didn't go to bed until 03:55 and not really slept anyway. Tomorrow I am another year older and another year wiser. I have a fabulous husband a nice life, I am loved considerably and am in love, yet still I don't feel able to celebrate my birthday without the wonderful woman who gave birth to me :( Wherever you are Mum, please know I still love you and miss you you terribly xxxx

Posted: Dec 31, 1969 (05:00:00 PM)
Tres años en Monterrey después que me regrese de usa, 2 academias creciendo poco a poco, apoyando el grappling con el KOTM, impulsando el MMA y sus nuevas caras en WFC, un titulo nacional welter casi 100 medallas de competencias de mi equipo, tres primeros lugares en USA de miembros de TPC y mi primer torneo de cinta morada ganado en el dallas internacional open, 20 peleas de mma "ganadas"de 25 por TPC y aun no cierra el año, GRACIAS A MI EQUIPO GRACIAS A MI MAESTRO Dany Alvarez Bjj POR TODO, como dijo mi maestro, en todos lados habra gente que te quiera echar tierra, que quiera opacar tu trabajo, pero en lo que mas tiene razón es que no se demuestra con palabras,AQUI ARRIBA ESTAN LOS HECHOS, vine a trabajar, si ustedes no crecieron ya tuvieron su oportunidad. Un orgullo haber fundado TPC CLUB DE PELEA TPC ANACONDAS Alvarez Bjj, gracias a todo mi equipo los aprecio mucho en verdad. GO TPC.


comments powered by Disqus

(C) 2012 World Life Networks, LLC | Contact & Support | FAQ | Advertise

API: Archiver API

Member Sites: Animals I Love | Archiver | Birthplace | Cab Dialer | Life Social | QR Maker | VBX Connect | What's Public | Public IP | TXT by E | Noozly | Restate It | Web Navigator | Secure Password Maker | Current Time | Appaholic | If You Will It Jobs | Grocery Deals | 2 Things I Love | Things You Say To Your Best Friend

Member Content Sites: She Look Dumb | Stuff My Mom Texts

Sites You Should Visit: Biz Scrambler | Apps Over Easy Inc. | Website Thumbnails by PagePeeker.com

If you would like more information about your choices as it relates to advertising and behavioral targeting, Click here

Creative Commons License

Information provided in part by Status.net sites and Identi.ca.
Status.net and Identi.ca content and data are available under the Creative Commons Attribution 3.0 license.
Definitions and suggestions


loading...